Svim kolegicama i kolegama prevoditeljima sretan Božić i vesela Nova godina!

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavam Vas da provodim istraživanje o jednoj vrlo važnoj temi za sudske tumače/prevoditelje, o kojoj dosad gotovo nemamo nikakvih informacija. Obično se na predavanjima, seminarima ili konferencijama u vezi sudskog tumačenja/prevođenja raspravlja o kvaliteti tumačenja/prevođenja. Ovim istraživanjem htjela bih prikupiti informacije u vezi sigurnosti naše struke, odnosno u vezi rizika kojima smo izloženi u obavljanju našeg posla, jer svi mi često radimo u specifičnim i zapravo opasnim uvjetima (prevođenje na policiji, sudu, pri državnom odvjetništvu, u zatvoru i sl.).

Informacije dobivene putem upitnika (vidi link) u daljnjoj fazi mogle bi nam poslužiti kao osnova za raspravu o eventualnim mjerama koje bi trebalo poduzeti za postizanje većeg stupnja sigurnosti u radu te kao osnova za povišenje naših tarifa  zbog potencijalno opasnih uvjeta rada.

Ovo istraživanje provodit će se u više zemalja, stoga vjerujem da će nam i komparativni rezultati biti vrlo zanimljivi.

Upitnik se nalazi na sljedećem linku

https://docs.google.com/forms/d/1TYmnPsJhpp7ZzI-bwi31EQDxSqWUoZp3eLTZQd2fzqo/viewform

Molim vas da odvojite petnaestak minuta da ga ispunite. Upitnik je anoniman. Nositelj istraživanja sam ja osobno, a prvi rezultati bi mi bili potrebni do kraja 3 mjeseca, pa Vas molim da ga ispunite što prije.

Unaprijed vam zahvaljujem,

Jasna Rodeš

Sudski tumač

jasna.rodes@vz.t-com.hr

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›