Sjednica Zajednice za Prevoditeljstvo pri HGK-u

Polugodišnja sjednica Zajednice za prevoditeljstvo pri Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se 17. travnja 2018. u 14:00 sati u dvorani C (prizemlje) Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Na sjednici će biti predstavljen  rad Zajednice u posljednjih šest mjeseci s naglaskom na projekte Katalog prevoditelja i Nacionalna terminološka infrastruktura.

Uz nova Pravila ustrojstva radnih skupina, raspravljat će se o interesu prevoditelja za osnivanje i sudjelovanje u radu novih radnih skupina za sljedeće teme:  djelatnost sudskih tumača i Pravilnik o sudskim tumačima, javna nabava u prevoditeljstvu, status prevoditeljske struke, hrvatska paradigma prevođenja – tvornica prijevoda, i prevoditeljski resursi u RH.

Na sjednici će se predstaviti sljedeći članovi ZzP-a: Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja  (Elvira Mulić), Udruga Sudskih tumača i prevoditelja iz Splita i Rijeke (Tanja Radmilo)  i Hrvatsko društvo medijskih prevoditelja  (Bojana Zeljko Lipovšćak).

Ivanka Rajh, zamjenica predsjednika ZzP-a, i Bruno Nahod iz Instituta za jezik i jezikoslovlje predstavit će projekt  Prevoditeljski glosari na webu HGK-a, uz dodjelu zahvalnica za doprinos izgradnji baze prevoditeljskih glosara.
Molimo vas da svoj dolazak potvrdite na e-mail: lradisic@hgk.hr najkasnije do petka, 13. travnja 2018.

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›