Prevoditeljski glosari na internetu

Predstavljeni su rezultati vrijednog projekta „Prevoditeljski glosari na Hrvatskom terminološkom portalu“, koji provodi  Zajednice za prevoditeljstvo pri HGK-u uz suradnju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, u obliku tražilice koja omogućuje pretraživanje dosad prikupljenih prevoditeljskih glosara.

Prevoditeljske glosare možete pretraživati u tražilici koja je dostupna na adresi http://struna.ihjj.hr/zzp/. Cilj je projekta prikupljati i objavljivati glosare koji su nastali kao rezultat pojedinačnih prevoditeljskih projekata. Glosari predstavljeni u okviru terminološke baze ZZP-a upravo su rezultat rada naših kolega prevoditelja.

Prikupljanje glosara za potrebe projekta i dalje traje. Jednostavne upute o potrebnom formatu glosara nalaze se na http://struna.ihjj.hr/zzp/page/upute-suradnicima/2/.

Stoga još jednom pozivamo sve kolegice i kolege koji imaju glosare pohranjene u svojim računalima ili zapisane u bilježnicama da se jave i podijele s svoje blago s cijelom prevoditeljskom zajednicom!

 

Kontakt

Predsjednik Zajednice za prevoditeljstvo:

Damir Pavuna, Integra d.o.o.

e-pošta: damir.pavuna@integra.hr

Koordinatorica projekta:

Ivanka Rajh

e-pošta: ivanka_rajh@yahoo.com

 

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›