Prevoditeljski glosari na Hrvatskom terminološkom portalu

Tijekom 2017. godine pokrenut je suradnički projekt Odjela za opće jezikoslovlje IHJJ-a i članova Zajednice za prevoditeljstvo pri Hrvatskoj gospodarskoj komori jednostavno nazvan Prevoditeljski glosari na Hrvatskom terminološkom portalu.

S veseljem možemo objaviti da je nakon malo više od godinu dana rada sustav konačno stabilan te da se od jučer 19 prevoditeljskih dostavljenih glosara s više od 11 000 hrvatskih naziva i gotovo 15 000 naziva na stranim jezicima (većinom na engleskom, ali i podosta na njemačkom. slovenskom ili talijanskom, kao što je navedeno na popisu uključenih glosara) može pretraživati samostalno za potrebe članova udruženja na projektnoj stranici, a za korisnike ovoga portala još značajnije da je razvojni tim brzo i jednostavno uspostavio način povezivanja i prikazivanja mogućih rezultata pretraživanja i na Hrvatskom terminološkom portalu.

Smatramo da će razvoj ove suradnje predstavljati značajan doprinos kvalitativnom i kvantitativnom obogaćivanju terminoloških sadržaja zbog bolje dinamike dostavljanja uređenih glosara prevoditelja, a posljedično vam omogućiti pronalaženje boljih rezultata na ovome portalu.

Preuzeto s: nazivlje.hr/clanak/prevoditeljski-glosari-na-hrvatskom-terminoloskom-portalu/56/?fbclid=IwAR1eqPoaX4f9Ht0cghcxECWcBn5ty9aPiEZJKHHPINvKB4JFK3C1JTbychY

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›