Predavanje o audiovizualnom prevodilaštvu

Zajednica za prevoditeljstvo organizira besplatno online predavanje iskusne audiovizualne prevoditeljice i članice upravnog odbora hrvatske i europske udruge AV prevoditelja, Petre Matić.

Predavanje će se održati online u utorak, 28 svibnja u 17:30.
Audiovizualno prevodilaštvo najmlađa je grana drevnog prevodilačkog zanata, a usko je vezano uz razvoj modernih tehnologija. O ponudi poslova, tarifama koje trenutačno vladaju na tržištu, pregovorima za nove poslove, autorskim pravima, softverima za prevođenje i mnogo čemu drugom što vas zanima saznat ćete na ovom predavanju.

O predavačici
Petra Matić diplomirala je engleski i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2000. godine do danas kao samostalna prevoditeljica bavi se audiovizualnim i književnim prevođenjem. Od rujna 2010. godine članica je Društva hrvatskih književnih prevodilaca u čijem je Upravnom odboru djelovala od 2012. do 2014. Od 2017. godine djeluje kao članica Upravnog odbora Društva hrvatskih audiovizualnih prevodilaca DHAP, a 2018. postaje članica Upravnog odbora europske federacije organizacija AV prevoditelja AVTE. U udrugama se bavi radom na promicanju struke i poboljšanju radnih uvjeta audiovizualnih prevoditelja.

Molimo vas da se za sudjelovanje na predavanju prijavite na https://forms.gle/HZkZrmDvwR96E4fWA

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›