Poziv za uključenje u rad na terminološkoj bazi i dostavu glosara

Zahvaljujući suradnji između Zajednice za prevoditeljstvo pri HGK i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, prevoditelji odsad mogu podijeliti svoje glosare s kolegama i zainteresiranom javnošću na središnjem mjestu hrvatske terminologije, Hrvatskom terminološkom portalu.

MVEP je već ustupio dva opsežna glosara: latinsko-hrvatsko-engleski glosar morskih riba i englesko-slovensko-hrvatski glosar središnjeg bankarstva i financija

Da bi zbirka prevoditeljskih glosara postala vidljiva na stranici nazivlje.hr, trebamo najprije napuniti bazu, a u tome ključnu ulogu moramo odigrati svi mi – prevoditelji!

Ako želite podijeliti svoj glosar ili se uključiti u radnu skupinu za rad na terminološkoj bazi, slobodno se javite koordinatorici projekta Ivanki Rajh na ivanka_rajh@yahoo.com.

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›