Poziv na osnivačku skupštinu udruge Zajednica za prevoditeljstvo

Drage kolegice i kolege,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na osnivačku skupštinu udruge Zajednica za prevoditeljstvo, koja će se održati u četvrtak, 25. svibnja 2023. u 18 sati u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika u Frankopanskoj 5A u Zagrebu. Sudjelovanje će biti omogućeno i putem platforme Google Meet.

Udruga je zamišljena kao krovna interesna organizacija na nacionalnoj razini koja će okupljati prevoditelje svih profila, prevoditeljske udruge, agencije, obrte i tvrtke kao svojevrsni sljednik Zajednice za prevoditeljstvo, koja je donedavno djelovala u okviru HGK-a. Njezini će ciljevi među ostalim uključivati zastupanje interesa prevoditelja, rad na promicanju struke, organiziranje stručnog usavršavanja te zauzimanje za profesionalnost i etičnost.

Ujedno vas pozivamo da se aktivno uključite u rad nove udruge. Ako želite sudjelovati u radu tijela udruge (predsjednik, podpredsjednici, tajnik, upravni odbor) ili želite nekoga predložiti za sudjelovanje u tim tijelima, molimo vas da nam to javite najkasnije do 22. svibnja 2023. kako bismo mogli pripremiti popis kandidata o kojima će se glasati na osnivačkoj skupštini.

Dnevni red osnivačke skupštine, prijedlog statuta i popis dosad predloženih kandidata za tijela udruge poslat ćemo uskoro.

Molimo vas da nam svoj dolazak na skupštinu potvrdite do 23. svibnja 2023. Ako se skupštini želite priključiti putem Google Meeta, javite nam adresu e-pošte na koju želite da vam pošaljemo pozivnicu.

Isto tako, ovaj poziv slobodno proslijedite kolegama i kolegicama za koje smatrate da bi mogli biti zainteresirani za uključivanje u udrugu.

Veselimo se susretu na osnivačkoj skupštini i suradnji u novoj udruzi!

Srdačan pozdrav,

članovi Osnivačkog odbora:
Tomislav Kojundžić
Aleksandra Mišak
Damir Pavuna
Nataša Pogorilić
Sandro Salopek
Nina Tuđman Vuković
Bojana Zeljko-Lipovšćak

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›