Poziv na okrugli stol na temu Pravilnika o stalnim sudskim tumačima

Okrugli stol na temu „Pravilnik o stalnim sudskim tumačima – izmjene i dopune koje predlaže struka“ održat će se 20. ožujka 2018., od 14:00 do 16:00 h, u Velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore (I kat), Draškovićeva 45, Zagreb.

U sklopu dvosatnog druženja nastupit će više govornika, koji će kratkim izlaganjima pridonijeti razradi teme pravilnika. Između ostalog, Ranko Gavrilović, sudski vještak za bankarstvo, financije, računovodstvo i devizno poslovanje, informirat će nas o iskustvu sudskih vještaka u vezi s njihovim pravilnicima i promjenama koje su vještaci uspjeli ili nisu uspjeli postići u suradnji s Ministarstvom pravosuđa. Irena Gizdavčić Plohl, sudski tumač za engleski i njemački, dat će kronološki pregled u vezi s aktualnim pravilnikom te kratko izvješće sa zadnjeg sastanka EULITA-e, na kojem se govorilo i o budućnosti struke. Snježana Puharić, sudski tumač za talijanski i francuski, govorit će o prijedlozima članova HDZTP-a u pogledu izmjena i dopuna pravilnika. Lucija Raković, stalni sudski tumač za njemački, talijanski i engleski, govorit će o Općoj uredbi o zaštiti podataka i potrebi za stvaranjem pravnog okvira za reguliranje postupanja sudskih tumača u skladu s tom uredbom – ukratko, o problemu čuvanja prijevoda i dokumenata i potrebi da se ta stavka uključi u novi pravilnik. Jasna Rodeš, sudski tumač za engleski, talijanski i njemački, upoznat će nas sa sigurnosnim aspektima struke.

S obzirom na to da je vrijeme ograničeno, molimo vas da pripremite konkretne prijedloge u vezi s izmjenama i dopunama pravilnika prema sadašnjim točkama u aktualnom pravilniku.

Mole se svi zainteresirani da svoj dolazak potvrde tajnici Zajednice gđi Lenki Radišić na lradisic@hgk.hr do 19. 3. 2018.

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›