Od prevoditelja za prevoditelje: sudjelovanje u prilagodbi Hrvatskog terminološkog portala

Zajednica za prevoditeljstvo (ZZP) pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, u čijem radu sudjeluje i Hrvatsko društvo znanstvenih i tehničkih prevoditelja, pokrenula je projekt izrade Nacionalne terminološke infrastrukture.

ZZP je uspostavio suradnju s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje u cilju dopune i prilagodbe Hrvatskog terminološkog portala (www.nazivlje.hr) na temelju zahtjeva i potreba prevoditelja.  Dopunjeni i prilagođeni portal sa sučeljem za unos i pretraživanje terminološke građe po načelu „od prevoditelja za prevoditelje“ bit će predstavljen tijekom 2017.

U tijeku je rad na izradi probne verzije dopunjenog terminološkog portala. Zainteresirani prevoditelji i terminolozi mogu poslati svoje glosare i druge korisne terminološke materijale koordinatorici ZZP-a Ivanki Rajh na sljedeću adresu e-pošte: ivanka_rajh@yahoo.com.

Kontakt
Kontakt

drustvoprevoditelja@gmail.com Telefon ++ 385 (0) 1 4922 730                                                        Telefaks ++ 385 (0) 1 4817 658                                                                     Adresa: Amruševa 19/II, 10000 Zagreb Prikaži na mapi ›